Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

τα νέα μου



Είμαι κουρασμένη. Αρκετά κουρασμένη μπορώ να πω. Τρέχουν όλα μαζί, κι εγώ να τα προλάβω. Το ΜΒΑ προχωρά. Πολλές φορές δεν έχω όρεξη να διαβάσω. Νιώθω πως στα 28 είμαι μεγάλη για διάβασμα, αν δεν πληρώνομαι γι' αυτό. Θα το τελειώσω στα 30, φαντάσου πώς θα νιώθω μέχρι τότε.

Η δουλειά αυξάνεται και τα λεφτά είναι τα ίδια. Θα μπορούσαμε άνετα να πάρουμε τρίτο άτομο στο τμήμα μου, όμως ακόμα δεν έχει γίνει τέτοια συζήτηση και νομίζω ότι θα το τραβήξουν όσο μπορούν.

Αυτές τις μέρες κάνω ένα σεμινάριο τα απογεύματα, πάω δύο φορές τη βδομάδα και τελειώνω στις 8. Άλλα δύο απογεύματα πηγαίνω δίωρο στην πισίνα. Και τα Σ/Κ (φαντάζομαι πως) διαβάζω. Πραγματικά αυτές τις μέρες έχω εξαντληθεί. Περιμένω να τελειώσει το σεμινάριο τουλάχιστον, για να πάρω μια ανάσα. 17 Μαΐου θα έχω τελειώσει με όλες τις υποχρεώσεις του ΜΒΑ αυτής της χρονιάς. Αλλά μέχρι τότε, ο Θεός βοηθός!

Το καλό είναι πως αυτή η εργασιοθεραπεία με κουράζει τόσο, που δε μπορώ να σκεφτώ ή να στενοχωρεθώ για πολλά. Πραγματικά είναι λες και όλα μου τα προβλήματα/ θέματα έχουν πάει περίπατο. Είμαι τόσο κουρασμένη, που το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα προλάβω, στον ελάχιστο ελεύθερο μου χρόνο, να είμαι συνεπής με το διάβασμα μου, να βλέπω την οικογένεια και τους φίλους μου και να φροντίζω τον εαυτό μου για να μη με βλέπουν στο δρόμο και τρομάζουν.

Νομίζω πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα από τα πιο ωραία μου από πλευράς εμφάνισης. Η συστηματική άσκηση έχει αποτελέσματα. Αν πρόσεχα και λίγο περισσότερο τη διατροφή μου...!

Αρχές του Ιούνη θα παντρέψω μια φίλη μου. Ήδη πήρα ένα πανέμορφο, βιολετί φόρεμα - σαν τουαλέτα είναι κατακρίβειαν. Η πρώτη κουμπάρα θα είναι εντυπωσιακή. Κρίμα που ο πρώτος κουμπάρος είναι κοντούλης και με τα τακούνια θα τον περνώ και δυο κεφάλια! Λες να βάλω χαμηλό παπούτσι για να είμαστε πιο ωραίοι στις φωτογραφίες;

Δεν έχω κανονίσει τίποτα για διακοπές, και με τα deadlines της δουλειάς με βλέπω να τη βγάζω στο γραφείο. Ίσως μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου να μπορώ να φύγω, τουλάχιστον για εκτεταμένες διακοπές (εννοώ βδομάδα και πάνω).

Ήδη νυστάζω. Προχτές κοιμήθηκα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 11 το άλλο πρωί. Χτες πήγε 3 και δε μπορούσα να κοιμηθώ. Και μια που το συζητάμε, ο ύπνος είναι από τα ωραιότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή και το πρωινό ξύπνημα για δουλειά αξίζει μόνο για να φεύγουμε νωρίτερα το απόγευμα!

Το ξέρω ότι γράφω ασυνάρτητα και ασύνδετα πράγματα. Σε όλο αυτό το διάστημα είχα και πολύ όμορφες στιγμές. Αλλά δεν έχω κουράγιο να τις γράψω, νιώθω ότι θα το κάνω τόσο βιαστικά και άτσαλα και κουρασμένα, που θα είναι σαν να τις μειώνω. Όπως και να'χει, το βασικό είναι ότι τις έζησα. Ελπίζω σε ένα από τα επόμενα post να σου γράψω για μερικές από αυτές. Ή να καταφέρω να σου γράψω για πιο συνδεδεμένα και συναρπαστικά γεγονότα, για παράδειγμα έναν έρωτα.

Η φωτογραφία είναι από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, πριν 3 χρόνια.

Με όλη μου την αγάπη,
pax